Predstavljanje dvije nove preporuke

Dragi članovi,

Iznimno nam je zadovoljstvo predstaviti dvije nove preporuke koje su pripremili vrijedni članovi Radnih grupa HDMBLM-a.

Radna grupa za laboratorijsku koagulaciju u sastavu Ana Bronić (voditeljica), Désirée Coen Herak, Sandra Margetić, Marija Milić, Vanja Radišić Biljak i Branka Krešić donosi nam Nacionalne preporuke za postupke uzorkovanja, pripreme i analize uzoraka te izvještavanje rezultata probirnih koagulacijskih pretraga: protrombinskog vremena, aktiviranog parcijalnog tromboplastinskog vremena, trombinskog vremena, fibrinogena i D-dimera.

Radna grupa za poslijeanalitiku u sastavu Jasna Leniček Krleža (voditeljica), Anja Jokić, Lorena Honović, Sonja Podolar, Vladimira Rimac i Jelena Vlašić Tanasković pripremila je dokument Poslijeanalitička faza laboratorijskog rada: Nacionalne preporuke Radne grupe za poslijeanalitiku Hrvatskog društva za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu.

U nastavku ćete naći mišljenje Hrvatske komore medicinskih biokemičara o navedenim preporukama (Mišljenje koagulacija i Mišljenje poslijeanalitika).

Engleske verzije preporuka biti će dostupne u novom broju časopisa Biochemia Medica, dok će tiskane verzije dokumenta na hrvatskom jeziku biti poslane svim članovima.

Čestitke svim kolegicama koje su sudjelovale u izradi preporuka! Nadamo se da će vam biti od iznimne koristi u svakodnevnom radu.

Povjerenstvo za znanstveno-stručni razvoj HDMBLM-a

Pošaljite nam e-mail...

Kontakt

  • +385 (0) 1 48 28 133
  • Boškovićeva 18
    Zagreb
    Hrvatska
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.