EFLM webinar „Laboratory hemostasis“

Želimo Vas pozvati na EFLM webinar „Laboratory hemostasis“ koji će održati Giuseppe Lippi, 19. prosinca 2017. godine u 18 sati. Pročitajte više o ovom webinaru kao i o nadolazećima te se registrirajte putem poveznice:
https://elearning.eflm.eu/

Povjerenstvo za informiranje i odnose s javnošću

Najava 34. Simpozija HDMBLM

Poštovane kolegice i kolege,

iznimno nam je zadovoljstvo najaviti 34. Simpozij Hrvatskog društva za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu koji će se održati 21. listopada 2023. godine u organizaciji Kliničkog zavoda za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu Kliničke bolnice Merkur.

Nakon tri virtualna simpozija vraćamo se druženju uživo u prostoru Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu. Pozivamo vas da svojim sudjelovanjem pridonesete uspjehu simpozija!

Tema simpozija je "Nove spoznaje u laboratorijskoj dijagnostici transplantacijske medicine", a detalje programa možete vidjeti u priloženom letku.

Veselimo se vašem dolasku!

Znanstveni i organizacijski odbor

Poziv za sudjelovanje na međunarodnoj radionici bioinformatike

Poštovani članovi HDMBLM-a,

S velikim zadovoljstvom pozivamo Vas i Vaše kolege da sudjelujete na međunarodnoj radionici bioinformatike “MedILS School in Bioinformatics” koja će se održati na Mediteranskom institutu za istraživanje života u Splitu ove godine u dva dijela:

- Prvi dio od 21. do 25. kolovoza 2023. pokriti će teme iz područja proteomike: analiza proteinskih sekvenci i struktura, predviđanje strukture proteina, dizajn lijekova, proteomika i metabolomika.
- Drugi dio od 16. do 20. listopada 2023. pokriti će teme iz područja sekvenciranja sljedeće generacije (NGS): transkriptomika, epigenomika, mikrobiom, farmakogenomika, cjelogenomske asocijacijske studije (GWAS).

Oba dijela će uključivati uvod u statističku obradu podataka, izradu grafičkih prikaza te rad u programskom jeziku R.

Ciljna skupina su mladi istraživači (diplomski i poslijediplomski studenti, poslijedoktorandi), ali su i iskusni istraživači dobrodošli. Naši predavači će voditi sudionike kroz brojne praktične vježbe u manjim grupama. Prethodno iskustvo nije potrebno.

Rok za registraciju je 7. kolovoza 2023. (prvi dio), odnosno 2. listopada 2023. (drugi dio).

Više informacija te upute za registraciju možete pronaći na poveznici: https://bioinfo.medils.hr/.

Također, ako imate pitanja možete ih poslati na email adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Srdačno,

Andrea Gelemanović, Ivana Carev, Željka Sanader Maršić & Alessandro Paiardini

Održan drugi MUZZA tjedan znanosti

Drugi MUZZA Tjedan znanosti održan je u Paviljonu 10A na Zagrebačkom velesajmu od 19. do 21. svibnja 2023. Brojne znanstvene ustanove i udruge su predstavile i približile djeci i mladima na zabavan i privlačan način znanost i tehnologiju. Kao i prošle godine, u okviru MUZZA Tjedna znanosti je predstavljen izložbeni prostor pod nazivom Zašto je krv crvena? u organizaciji HDMBLM-a i  Zavoda za medicinsko laboratorijsku dijagnostiku KB „Sveti Duh“. 

Ovim putem zahvaljujemo tvrtki Abbott Laboratories d.o.o., koja je ustupila hematološki analizator te tvrtki HKO d.o.o., koja je ustupila transiluminator za potrebe izlaganja. 

Posebnu zahvalu upućujemo vrijednim volonterima koji su na najbolji način približili posjetiteljima našu struku. U prilogu se nalaze slike s drugog MUZZA tjedna znanosti.

Povjerenstvo za informiranje i odnose s javnošću

Pošaljite nam e-mail...

Kontakt

  • +385 (0) 1 48 28 133
  • Boškovićeva 18
    Zagreb
    Hrvatska
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.