Poziv za nove članove Radne grupe za analizu sjemene tekućine

Poštovani članovi,

Povjerenstvo za znanstveno-stručni razvoj objavljuje javni poziv za nove članove Radne grupe za analizu sjemene tekućine. Voditelj Radne grupe biti će Tara Rolić, specijalist medicinske biokemije i laboratorijske medicine.

Sjemena tekućina (ejakulat) važan je uzorak prilikom obrade neplodnosti i problema muškog reproduktivnog sustava. Rezultati su brzo dostupni, postupak je bezbolan i jednostavan bez osobite neugodnosti za ispitanika. Danas je analiza spermiograma rutinska pretraga koju provode medicinsko-biokemijski laboratoriji na svim razinama zdravstvene zaštite, ali i laboratoriji humane reprodukcije te privatne poliklinike. 

Ciljevi radne grupe su provesti anketu o zastupljenosti analize sjemene tekućine u Hrvatskoj te je krajnji cilj objaviti smjernice koje će se primjenjivati u kliničkoj praksi. Smjernice će obuhvatiti predanalitičke, analitičke i poslijeanalitičke zahtjeve analize spermiograma. Osim medicinskih biokemičara u radnu grupu biti će uključeni liječnici specijalisti koji se bave navedenim područjem. U svom radu radna grupa će slijediti i oslanjati se na preporuke svjetske zdravstvene organizacije te CLSI smjernice.

Javiti se mogu svi zainteresirani članovi HDMBLM koji provode analize sjemene tekućine, imaju iskustvo i interes za područje rada radne grupe. Za buduće članove važna je sklonost timskom radu i poštivanje rokova.

Povjerenstvo za znanstveno-stručni razvoj

Send us an e-mail...

Contact

  • +385 (0) 1 48 28 133
  • Boškovićeva 18
    Zagreb
    Hrvatska
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.