„EFLM-corner LabMedica Int“

Dragi HDMBLM članovi,

ovdje možete pronaći najnoviji, listopadski, sadržaj „EFLM-corner", objavljen u „LabMedica International"

Sadržaj:

 • fokus 2016, godišnji sastanak britanskog Društva, Warwick
 • EFLM statistika web stranice: siječanj-lipanj 2016.
 • EFLM objava strateškog plana 2016.-2017.
 • aktivnosti EFLM-a, e-učenje pristupačnije
 • EFLM publikacije u 2016.

Prof.dr.sc. Daria Pašalić,
Delegat HDMBLM u Skupštini EFLM

10. Kongres HDMBLM – Prijava sažetaka

Poštovane kolegice i kolege,

zahvaljujemo svim autorima koji su do sada prijavili svoj posterski sažetak za 10. kongres Hrvatskog društva za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu s međunarodnim sudjelovanjem.

Sve ostale pozivamo da to učine do 20. lipnja 2022. 

S velikim veseljem vas očekujemo u Zagrebu.

Organizacijski odbor 10. kongresa

10. Kongresa HDMBLM - Otvorena registracija i prijava sažetaka

Dragi članovi, 

obavještavamo Vas kako je otvorena registracija te prijave posterskih sažetaka za 10. Kongres HDMBLM-a putem službene mrežne stranice kongresa. Više o samim prijavama možete pogledati ovdje

Prijave sažetaka otvorene su do 20. lipnja 2022. godine.

logo kongres

Organizacijski odbor 10. Kongresa

27. Simpozij Hrvatskog društva za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu

Poštovane kolegice i kolege,

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da će Hrvatski centar za vrednovanje kvalitete u laboratorijskoj medicini (CROQALM) i Hrvatsko društvo za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu (HDMBLM), 10. rujna 2016. u Zagrebu organizirati 27. Simpozij o vanjskoj kontroli kvalitete, temi od izuzetne važnosti svakog medicinskog-biokemijskog laboratorija u zemlji.

Tema Simpozija sažeta je u naslovu: „Nacionalna vanjska procjena kvalitete (CROQALM): od uzorka do ocjene". Kroz tematska predavanja biti će predstavljeni aktualni problemi od idealnog uzorka, obrade rezultata do novosti u korištenju rezultata vanjske kontrole kvalitete u stručnom nadzoru Hrvatske komore medicinskih biokemičara. Također, biti će predstavljen i drugi, vanjski provoditelj vanjske kontrole kvalitete sa prikazom svojeg programa i načina rada. Tijekom Simpozija biti će moguće s informatičkim koordinatorima CROQALM-a rješavati sve probleme vezane za korištenje programske podrške inlab2*QALM. Na kraju Simpozija i za one koji žele znati nešto više ili imaju pitanja planiramo radionicu uz kavu („Coffee-workshop") za sva pitanja i diskusiju uz predavače Simpozija.

Nadamo se da ćete prepoznati vrijednost ovog edukativnog projekta. Vaš interes i prisustvo omogućiti će edukaciju svakog našeg člana s uvijek osjetljivom temom vanjske kontrole kvalitete u laboratorijskoj medicini.

Preliminarni program i sve važne obavijesti nalaze se u prilogu ove obavijesti.

Unaprijed Vam se zahvaljujemo.

S poštovanjem,

Voditeljica Hrvatskog centra za vrednovanje kvalitete u laboratorijskoj medicini
Dr.sc. Jasna Leniček Krleža, spec. med. biokemije

4. EFLM-UEMS kongres

Poštovani članovi,

4. EFLM-UEMS kongres održat će se u Varšavi 21.-24.9.2016. Više od 50 stručnjaka iz laboratorijske medicine održat će predavanja na ovom kongresu, a očekuje se više od 700 sudionika.

Kongres uključuje znanstveni simpozij, plenarna predavanja, posterske sekcije, debate i edukativne radionice. Teme su aktualni laboratorijski problemi u području kardiologije, onkologije, nefrologije, neurologije, endokrinologije, transplatacije, imunologije, mikrobiologije, pedijatrije i drugih područja. Laboratorijska dijagnostika i klinički značaj nove generacije sekvenciranja, analize slobodne DNA, masena spektrometrija, pretrage uz bolesnika, predviđanje bolesti, vođenje i praćenje terapije također su teme kongresa.

Organizatori posebno pozivaju mlade znanstvenike da pošalju posterske sažetke koji će biti ocjenjeni i najbolji će imati usmenu prezentaciju sažetaka. Za sudionike mlađe od 35 godina, povoljnija je kotizacija i postoji mogućnost stipendije.

Otvorena je online registracija, te se možete registrirati ovdje. Rok za prijavu sažetaka je 15.5.2016. Više o kongresu možete pročitati na službenoj web stranici kongresa:
http://www.eflm-uems.warsaw2016.eu/ ili u pozivu.

Nemojte propustiti ovu priliku! Nadamo se da se vidimo u Varšavi!

Znanstveni i organizacijski odbor 4. EFLM-UEMS kongresa

Pošaljite nam e-mail...

Kontakt

 • +385 (0) 1 48 28 133
 • Boškovićeva 18
  Zagreb
  Hrvatska
 • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.