Produženje roka za ažuriranje podataka potrebnih za automatsko učlanjenje u EFLM Registar

Poštovane kolegice i kolege,

rok za ažuriranje podataka u svrhu automatskog učlanjenja u EFLM Registar bit će produžen do 22.01.2018. Kako bismo mogli sastaviti točan popis članova i podataka potrebnih za automatsko učlanjenje u EFLM Registar molimo sve članove da najkasnije do 22.1.2018. ažuriraju podatke putem obrasca koji se nalazi ovdje. Ispunjeni obrazac molimo poslati na hdmblm@hdmblm.

Naime, ovim putem vas podsjećamo da će HDMBLM od siječnja 2018. godine započeti s učlanjenjem svojih članova u EFLM Registar (Europski Registar Specijalista Laboratorijske Medicine) postupkom automatske registracije, prema proceduri dogovorenoj s EFLM Povjerenstvom za profesiju. Odluka o automatskom učlanjenju izglasana je na redovnoj sjednici Skupštine HDMBLM 30.09.2017. U ovom trenutku, uvjete za učlanjenje u EFLM Registar imaju medicinski biokemičari – specijalisti medicinske biokemije (i laboratorijske medicine). Automatskom registracijom trenutno se učlanjuju članovi iz Engleske i Nizozemske, a priprema se automatsko učlanjenje članova iz Španjolske i Republike Češke.

Cilj automatske registracije je postići učlanjenje što većeg broja članova i tako povećati broj Europskih specijalista laboratorijske medicine (EuSpLM) što predstavlja važan argument u procesu priznavanja i reguliranja naše profesije putem EU Directive 2013/55/EU (Direktiva o prepoznavanju profesionalnih kvalifikacija).

Učlanjenjem u EFLM Registar svaki član dobiva certifikat s nazivom Europski specijalist laboratorijske medicine (EuSpLM) što znači da je po svojoj edukaciji i kompetencijama izjednačen sa svim ostalim specijalistima u EU.

HDMBLM će za sve svoje članove, osim automatskog učlanjenja, preuzeti i obvezu plaćanja članarine u EFLM Registar koja iznosi 10 Eura po članu godišnje. Iz tog razloga, članarina za HDMBLM bit će za sve članove koji su specijalisti medicinske biokemije (i laboratorijske medicine) uvećana upravo za iznos od 10 Eura (protuvrijednost u kunama) koliko iznosi jednogodišnja članarina u EFLM Registru.

Specijalisti koji nisu članovi HDMBLM moći će se učlanjivati individualno putem on-line aplikacije na EFLM web stranici. Za sva pitanja oko individualnog učlanjenja možete se obratiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Prije izdavanja certifikata bit će napravljena nasumična provjera dokumentacije od strane EFLM za 20 članova. Prilikom provjere bit će potrebno priložiti životopis na engleskom jeziku te presliku diplome, specijalističke diplome i licence za rad na hrvatskom jeziku. U životopisu je posebno važno naglasiti godine radnog staža i trajnu edukaciju. Obrazac kojeg možete koristiti za pripremu svog životopisa nalazi se ovdje.

Učlanjenjem u EFLM Registar potvrđujemo svoje kompetencije u području laboratorijske medicine stečene prema europskim standardima odnosno europskom programu edukacije, što će nam biti osobito korisno pri rješavanju statusa naše struke u Hrvatskoj.

Srdačan pozdrav

Dr.sc.Ivana Rako, specijalist medicinske biokemije i laboratorijske medicine
Full member of EFLM Working group: Register

Pošaljite nam e-mail...

Kontakt

  • +385 (0) 1 48 28 133
  • Boškovićeva 18
    Zagreb
    Hrvatska
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.