Srdjan Djurovic na 9. kongresu HDMBLM

Poštovane kolegice i kolege,

Rijetko koje područje medicine ostalo je toliko neistraženo i u kojemu trenutno ne postoje specifični laboratorijski biljezi kao u dijagnostici neuropsihijatrijskih poremećaja. Prof.dr.sc. Srdjan Djurović predstaviti će projekt svoje istraživačke skupine Psychiatric Molecular Genetics Group u kojemu koriste inducirane pluripotentne matične stanice pacijenta kao in-vitro model za identifikaciju staničnih i molekularnih biljega povezanih s teškim psihijatrijskim poremećajima.

Prof.dr.sc. Srdjan Djurovic doktorirao je na Sveučilištu u Zagrebu i Sveučilištu u Grazu. Voditelj je istraživačke skupine i profesor na Sveučilištu u Oslu i Bergenu (Norveška) te Sveučilišnoj bolnici u Oslu – Ullevål. Objavio je više od 220 članaka u području neuropsihijatrijske genetike, matičnih stanica, funkcionalne genomike i biobanking-a.

Najnovije rezultate istraživanja Psychiatric Molecular Genetics grupe prof. Djurovica možete saznati ako nam se pridružite u Zagrebu, od 9.-12. svibnja 2018. Registrirati se možete putem poveznice.

Vidimo se u Zagrebu!

Organizacijski i Znanstveni odbor

Pošaljite nam e-mail...

Kontakt

  • +385 (0) 1 48 28 133
  • Boškovićeva 18
    Zagreb
    Hrvatska
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.