Poziv za članove Radne grupe HDMBLM za laboratorijsku endokrinologiju

Poštovani članovi,

Povjerenstvo za znanstveno-stručni razvoj raspisuje javni poziv za nove članove Radne grupe HDMBLM za laboratorijsku endokrinologiju. Voditelj Radne grupe biti će mag. Adriana Bokulić.
Laboratorijska endokrinologija sustavno je zastupljena u medicinsko-biokemijskim laboratorijima, počevši od primarne pa sve do tercijarne zdravstvene zaštite. Bez obzira na opseg djelokruga, još uvijek ne postoji harmoniziranost u predanalitičkoj, analitičkoj i postanalitičkoj fazi rada endokrinoloških pretraga.
Radna grupa ima za cilj obuhvatiti sve predanalitičke, analitičke i postanalitičke preporuke za pretrage iz slijedećih endokrinoloških područja:

  • hormonske regulacije rasta,
  • funkcije štitnjače,
  • funkcije paratireoidnih žlijezda,
  • funkcije gušterače (uključujući šećernu bolest),
  • funkcije nadbubrežne žlijezde i
  • funkcija spolnih žlijezda.

Također, rad grupe obuhvatit će problematiku funkcionalnih testova u laboratorijskoj endokrinologiji, dijagnostiku endokrinoloških malignih stanja te osobitosti pedijatrijske laboratorijske endokrinologije. Dodatan interes djelovanja radne grupe bit će određivanje vitamina koji su sastavni dio endokrinoloških entiteta.
Početni fokus radne grupe bit će usmjeren najučestalijim endokrinološkim entitetima - bolestima štitnjače i šećernoj bolesti. Prema potrebama, kao dopisni članovi radne grupe bit će pozivani kliničari - subspecijalisti iz spomenutih područja.
Javiti se mogu svi zainteresirani članovi HDMBLM koji imaju iskustvo i interes za područje rada radne grupe. Također, pozivaju se i studenti Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta da se aktivno uključe u rad RG. Za buduće članove radnih grupa važno je dobro poznavanje engleskog jezika, poštivanje rokova i sklonost timskom radu.
Prijave na obrascu u privitku potrebno je poslati najkasnije do 11. siječnja 2019. godine na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Povjerenstvo za znanstveno-stručni razvoj

Pošaljite nam e-mail...

Kontakt

  • +385 (0) 1 48 28 133
  • Boškovićeva 18
    Zagreb
    Hrvatska
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.