Portal Recipe – novi projekt studenata Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta

Poštovani članovi,

Želimo Vam predstaviti novi vrijedan projekt Portal Recipe kojeg uređuje peteročlani tim studenata Farmaceutsko biokemijskog fakulteta i pozvati Vas da ga posjetite. 

Portal Recipe (http://recipe-cpsa.com/) nastao je krajem siječnja 2019. godine kao nastavak kontinuiranog rada članova Udruge studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske (CPSA) na njihovom glasilu časopisu Recipe te Facebook LikePage stranici časopisa. 

Prvi broj časopisa Recipe izašao je 2009. godine, te je do sada izdano jedanaest brojeva. Okrugli deseti izdani broj časopisa redakcija je obilježila osnivanjem Recipe LikePage-a na Facebooku https://www.facebook.com/recipe.cpsa u ožujku 2018. godine čija je funkcija identična tiskanom broju Recipea: obavještavati o temama iz biomedicinskih znanosti te temama vezanima uz studentski život i  Udrugu studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske. 

S obzirom da je sam LikePage polučio izvrsne rezultate te nadasve pozitivne povratne informacije, kako od studenata, tako od osoba iz struke, te je posjećenost iz mjeseca u mjesec sve više rasla, idući korak nametnuo se kao sam od sebe: osnivanje portala. 

Cilj portala Recipe je na razumljiv, jasan i sažet način pojasniti temeljne pojmove vezane uz biomedicinu i zdravstvo te argumentima se suprotstaviti poplavi dezinformacija u medijskom prostoru. Članovi redakcije svoje članke pišu koristeći se bazama podataka gdje su postavljeni provjereni i recenzirani znanstveni radovi stručnjaka iz cijeloga svijeta te, temeljem njih, oblikuju jednostavnije tekstove namijenjene širim masama čime omogućavaju da znanost bude dostupnija i jasnija.

Povjerenstvo za informiranje i odnose s javnošću

Pošaljite nam e-mail...

Kontakt

  • +385 (0) 1 48 28 133
  • Boškovićeva 18
    Zagreb
    Hrvatska
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.