Natječaj za istraživačke stipendije

Poštovani članovi,

Jedan od osnovnih ciljeva HDMBLM jest poticanje izvrsnosti u znanstvenom istraživanju. Kako je našim članovima ponekad teško osigurati sredstva za provođenje istraživanja, HDMBLM je odlučio financijski pomoći u provedbi raspisivanjem natječaja pod nazivom: „Program poticanja znanstveno – istraživačke aktivnosti članova HDMBLM „Prof. dr. sc. Elizabeta Topić“.
Prvi natječaj proveden je prošle godine, a dobitnica stipendije bila je dr. Vanja Radišić Biljak za istraživanje pod nazivom: Women in sports: applicability of available reference intervals for Complete Blood Count (CBC) and testosterone (HemSter Study).
HDMBLM po drugi put raspisuje poziv za dodjelu bespovratnih sredstava znanstvenicima iz područja biomedicinskih znanosti, a koji su članovi HDMBLM-a. Stipendije se dodjeljuju za materijalne troškove (reagense) predloženog istraživanja. U skladu s ciljevima, stipendija je usmjerena prema povećanju broja istraživača kojima je pružena potpora u profesionalnom razvoju, kako bi se osigurali preduvjeti za znanstvenu izvrsnost, međunarodnu vidljivost istraživanja te njihovu kliničku relevantnost.

Uvjeti za prijavu

  • Prijavitelji moraju biti članovi Hrvatskog društva za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu s uredno podmirenom članarinom.
  • Prijavitelji ne smiju biti članovi Glavnog odbora HDMBLM-a.

Potrebna dokumentacija

  • Popunjen obrazac za prijavu (Application Form).
  • Popunjen obrazac za financijski plan (Financial plan). Ukoliko su financijskim planom predviđeni troškovi istraživanja viši od iznosa stipendije, kandidat je dužan priložiti izjavu/dokaz da je plan izvediv, odnosno da će ostatak potraživanja podmiriti na drugi način.
  • Predračun za reagense potrebne za istraživanje.
  • Etičko odobrenje ustanove za provedbu istraživanja (ukoliko je potrebno).
  • Potvrda o aktivnosti u HDMBLM-u (na zahtjev izdaje Tajništvo Društva). Dodatne bodove ostvariti će članovi koji su već aktivni u Povjerenstvima i Radnim grupama Društva, časopisu Biochemia Medica i CROQALM-u.

Način prijave
Sve potrebne dokumente potrebno je poslati na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili osobno dostaviti u prostorije Društva. Natječaj će biti otvoren 3 mjeseca.

Ocjena prijedloga
Kako bi se osigurao nepristran postupak ocjene, svaku će prijavu ocijeniti tročlana komisija međunarodno priznatih znanstvenika koja se sastoji od jednog domaćeg i sva strana člana. Stoga se čitava dokumentacija predaje isključivo na engleskom jeziku.

Obaveze dobitnika stipendije
Dobitnik stipendije dužan je objaviti rezultate svog istraživanja u znanstvenom časopisu i o tome izvijestiti HDMBLM, na način definiran ugovorom. Unutar dvije godine od planiranog završetka istraživanja dobitnik je dužan objaviti rezultate istraživanja ili dostaviti valjano obrazloženje ukoliko rezultati nisu objavljeni u navedenom roku. Ukoliko dobitnik ne postupi u skladu s navedenim zahtjevima dužan je izvršiti povrat dobivenih sredstava.
Broj dodijeljenih stipendija ovisiti će o traženim sredstvima, ukupna svota iznosi 20.000,00 kn. Nadamo se da će članstvo prepoznati važnost ovog projekta te da će dodijeljena sredstva omogućiti stjecanje novih znanstvenih spoznaja i međunarodnu vidljivost našim članovima.

Povjerenstvo za znanstveno-stručni razvoj

Pošaljite nam e-mail...

Kontakt

  • +385 (0) 1 48 28 133
  • Boškovićeva 18
    Zagreb
    Hrvatska
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.