Obilježen drugi Međunarodni dan laboratorijske medicine u Hrvatskoj - LabDay 2019

Dragi članovi,

drugi Međunarodni dan laboratorijske medicine, LabDay, obilježen je 5. studenog 2019. godine u cijeloj Hrvatskoj s čak 45 aktivnosti u više od 20 gradova!
Predavanja, radionice, dani otvorenih vrata laboratorija od Dubrovnika, Splita, Rijeke, Bjelovara, Čakovca, Šibenika, Obrovca, Ivanca, Ludbrega, Varaždina, Zagreba do Našica, Vinkovaca i Osijeka održani su kako za one najmlađe sudionike vrtićke i osnovnoškolske dobi, do srednjoškolaca, građana i umirovljenike!
Zaista ogroman uspjeh za malu struku iz sjene. Svi vi doprinijeli ste uspjehu, pokazali što jest medicinska biokemija i laboratorijska medicina, istaknuli važnu ulogu magistra i specijalista.
Otvaranjem vrata svojih laboratorija, ali i izlaskom u javnost predstavili ste što radimo i koliko je to važno. Pokazali ste znanje i smjelost, a time i svoju vrijednost.
Mediji su s oduševljenjem i velikom zainteresiranošću pratili svaki naš događaj - od jutarnjeg programa HRT-a, „Dobro jutro Hrvatska“, do objavljivanja priloga na vijestima i dnevniku HRT-a, RTL-a i Nove TV te svim lokalnim televizijama, radio-emisijama i web portalima.
Zaista je teško u nekoliko redova nabrojati sve događaje i njihovu važnost te bi bilo nepravedno bilo koga izostaviti. Čestitke svima! Medicinski biokemičar napokon je prepoznat, pokazao da je važan u sustavu zdravstva i hvala na izdvojenom vremenu i uloženom trudu!
Ovo je put i način na kojem trebamo ustrajati. Svojim znanjem i otvorenim pristupom popularizirati struku i pokazati bitnost. Izvješće o održanom LabDay 2019 možete pronaći ovdje.
Svoje dojmove i komentare možete nam i dalje slati putem e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Potruditi ćemo se sve o održanom LabDay-u 2019. objaviti na web stranici te na društvenoj mreži Facebook (www.facebook.com/HDMBLMLabday).

Biokemičari bravo i hvala! Nadamo se da i vi, kao i mi, jedva čekate slijedeći LabDay!

Povjerenstvo za informiranje i odnose s javnošću

Pošaljite nam e-mail...

Kontakt

  • +385 (0) 1 48 28 133
  • Boškovićeva 18
    Zagreb
    Hrvatska
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.