Natječaj za odličja HDMBLM

Poštovani članovi,

U skladu s novo prihvaćenim Pravilnikom o dodjeljivanju odličja, HDMBLM raspisuje natječaj za dodjelu odličja i priznanja koja će se dodijeliti prigodom obilježavanja 70 godina djelovanja HDMBLM-a: 

  1. Priznanje HDMBLM za životno djelo
  2. Odličje “Marijana Fišer-Herman”
  3. Odličje “Ibrahim Ruždić”

Natječaj je otvoren od 18. kolovoza do 28. kolovoza 2023. godine.

Prijedlog kandidata za priznanje i odličja može uputiti svaki član HDMBLM, izuzev za sebe osobno. Prijedlozi se podnose Povjerenstvu za odličja HDMBLM putem obrasca Prijava za pokretanje postupka za dodjeljivanje odličja HDMBLM objavljenog na mrežnoj stranici HDMBLM: http://www.hdmblm.hr/images/dokumenti/obrazci/2018/O-010-Obrazac_za_prijavu_odlicja.pdf

Obavezni prilozi uz Prijavu za pokretanje postupka za dodjeljivanje odličja za priznanje i odličja navedeni u člancima 5, 6, 7 i 13 ovoga Pravilnika su životopis i opis stručnog i znanstvenog rada kandidata.

Priznanje HDMBLM za životno djelo, najviše odličje HDMBLM-a, dodjeljuje se članovima HDMBLM čije cjelokupno djelo čini zaokruženu stručnu i znanstvenu cjelinu. Za priznanje HDMBLM za životno djelo može biti predložen samo kandidat s dugogodišnjim stručnim ili znanstvenim djelovanjem. Ovo odličje dodjeljuje se u pravilu pri kraju aktivne službe kandidata ili po umirovljenju.

Odličje “Marijana Fišer-Herman” dodjeljuje se članovima HDMBLM za posebno aktivan rad u HDMBLM, poglavito znanstvenom i edukacijskom radu te razvoju medicinske biokemije općenito. Odličje se dodjeljuje za unapređenje medicinske misli i znanosti te zasluga u ostvarivanju zadaća HDMBLM-a.

Odličje “Ibrahim Ruždić” dodjeljuje se članovima HDMBLM koji su svojim radom znatno doprinjeli promicanju medicinsko-biokemijske znanosti u okviru medicinske biokemije i laboratorijske medicine, kao sastavnog dijela zdravstvene djelatnosti, posebno se istaknuli u organizaciji rada i osuvremenjivanju laboratorijske djelatnosti, kao i za zasluge u ostvarivanju zadaća HDMBLM.

Srdačan pozdrav,

Povjerenstvo za odličja

Pošaljite nam e-mail...

Kontakt

  • +385 (0) 1 48 28 133
  • Boškovićeva 18
    Zagreb
    Hrvatska
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.