Osvrt na Svečanu akademiju povodom 70 godina Hrvatskog društva za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, 20. listopada 2023., u Hrvatskom državnom arhivu, održana je Svečana akademija povodom obilježavanja 70 godina aktivnog rada našeg Društva. Akademija je bila prilika da se prisjetimo svih važnih crtica razvoja Društva i struke zadnjih 70 godina te kolega koji su svojim trudom, ustrajnosti i upornosti zaslužni za sve ono što danas imamo. 

Također, Akademija je bila prigoda da se istaknutim članovima Društva uruče nagrade HDMBLM.

Na izvanrednoj sjednici Skupštine HDMBLM održanoj 11. rujna 2023. potvrđena je odluka da se odličje „Marijana Fišer-Herman“ dodijeli izv. prof. dr. sc Nadi Vrkić, a odličje „Ibrahim Ruždić“ doc. dr. sc Jasni Leniček Krleža. Priznanje za životno djelo dodijeljeno je izv. prof. dr. sc Zlati Flegar Meštrić za cjelokupni doprinos struci i Društvu. 

Uručene su i nagrade za najbolja znanstvena ostvarenja u 2022. godini. Godišnju nagradu za znanstveni rad dobila je dr. sc. Livija Šimičević. Godišnju nagradu za mladog znanstvenika Krešo Lipovac dobio je Alen Vrtarić. 

Galerija fotografija sa Svečane akademije dostupna je na mrežnim stranicama Društva u dijelu dostupnom članovima Društva.

Detaljan osvrt na Svečanu akademiju dostupan je na poveznici.

Do sljedećeg zajedničkog druženja, srdačno

Organizacijski odbor 70. obljetnice HDMBLM  

Pošaljite nam e-mail...

Kontakt

  • +385 (0) 1 48 28 133
  • Boškovićeva 18
    Zagreb
    Hrvatska
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.